Raci prajiti

Posted

Ingrediente:

  • 24 raci mici
  • 2-3 linguri de faina
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • un plic mic boabe de piper
  • sare

Mod de preparare: Se spala racii in apa rece. Se pune la fiert o oala cu apa, cat sa cuprinda toti racii deodata. Se adauga 1 lingura plina cu sare (este important ca apa sa fie cat mai sarata), usturoi si frunza de dafin. Se fierbe apa la foc puternic. Cand clocoteste, se adauga racii si boabele de piper si se fierb timp de 5 minute. Se lasa sa se raceasca in oala. Se scurg de apa, se curata, dupa care se scoate carapacea si stomacul, lasand racul intreg. Se prepara un aluat subtire de consistenta smantanii, din faina, 1/2 ceasca cu apa si putina sare. Se trece fiecare rac prin acest aluat si se prajeste intr-o tigaie cu ulei fierbinte, la foc mediu, pe ambele parti. Se aseaza pe un platou adanc si se servesc fierbinti.